Κυριακή 31 Αυγούστου 2025

Χοιρινό με τον χόντρο

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το χοιρινό με τον χόντρο σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατίζουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας σχολαστικά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να έχει μαλακώσει αρκετά.
  6. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό, καυτό.
  7. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ξινόχοντρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας, να γίνουν οι πατάτες και να μελώσει ο ξινόχοντρος.
  8. Ελέγχουμε τακτικά και προσθέτουμε λίγο καυτό νερό όποτε χρειάζεται, ώστε ο χόντρος να γίνει ελαφρά ζουμερός και μελάτος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Στο ποτήρι μας : Κοτσιφάλι! Δοκιμάστε το και στη ροζέ εκδοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου