Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να ετοιμάσουμε το χοιρινό με τον χόντρο σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατίζουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας σχολαστικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να έχει μαλακώσει αρκετά.
- Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό, καυτό.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ξινόχοντρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας, να γίνουν οι πατάτες και να μελώσει ο ξινόχοντρος.
- Ελέγχουμε τακτικά και προσθέτουμε λίγο καυτό νερό όποτε χρειάζεται, ώστε ο χόντρος να γίνει ελαφρά ζουμερός και μελάτος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Στο ποτήρι μας : Κοτσιφάλι! Δοκιμάστε το και στη ροζέ εκδοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου