Υλικά
Μερίδες: 5-6- Για να ετοιμάσουμε τις χορδές, τα κερκυραϊκά γαρδουμπάκια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε όλα τα εντόσθια σε κομμάτια μήκους 5-8 εκ. και τα καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη.
- Παίρνουμε 3-4 κομμάτια από τα γλυκάδια και 2-3 από τη συκωταριά και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
- Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
- Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου) τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
- Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη χορδή σε μέτριο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και τις περιχύνουμε με το λάδι και τον χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. (Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε μια-δυο φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα.)
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε τις χορδές σε φέτες, τις βάζουμε σε πιατέλα μαζί με τα ζουμάκια του ταψιού, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Κάντε την υπέρβαση και βάλτε στα ποτήρια ένα γλυκό κρασί με οξύτητα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου