Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε χοιρινό με τα χόρτα, αρχικά αλατίζουμε το χοιρινό.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το χοιρινό για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κομμάτια, από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε νερό που να τα καλύψει καλά και ξαφρίζουμε σχολαστικά, μέχρι να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει καλά.
- Προσθέτουμε όλα μαζί τα χόρτα, τον μάραθο και τα κομμάτια της πατάτας και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν. Ελέγχουμε να δούμε μήπως χρειαστούν λίγο νερό και σε αυτή την περίπτωση ρίχνουμε ελάχιστο, καυτό.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και σερβίρουμε το χοιρινό με τα χόρτα.
Βαρελάτο Βιδιανό ή σε χαρμάνι με Πλυτό, για λεμονάτες οξύτητες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου