Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025

Ομελέτα καμπούνα, με φρέσκο κρεμμυδάκι

 


Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα, ξεκινάμε και βάζουμε να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αλάτι.
  2. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από την κάτω πλευρά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει απαλά.
  3. Καπακώνουμε το σκεύος με μια μεγάλη πιατέλα ή με καπάκι και με σταθερή αλλά γρήγορη κίνηση τουμπάρουμε την ομελέτα ώστε η ψημένη πλευρά να έρθει προς τα πάνω.
  4. Έπειτα, την αφήνουμε να γλιστρήσει ξανά στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την άψητη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου