Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Ρεθεμνιώτικο αρνί με γιαούρτι

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αρνί

Για το γιαούρτι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεθεμνιώτικο αρνί με γιαούρτι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και αν θέλουμε το σκόρδο.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και 100 ml νερό.
  8. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι το αρνί να μαλακώσει, να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι.
  9. Αδειάζουμε σε βαθύ ταψί.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  11. Σε μπολ ανακατεύουμε προσεκτικά το γιαούρτι με τα ασπράδια, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού, αν θέλουμε.
  12. Απλώνουμε το μείγμα γιαουρτιού ομοιόμορφα πάνω στο αρνί.
  13. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα και να σταθεροποιηθεί.

Αναζητήστε τους οινικούς σας συντρόφους στην παλέτα των λευκών κρητικών κρασιών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου