Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τα σιουφικτά με απάκι βράζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε το απάκι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τα σιουφικτά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τη νοστιμιά του βουτύρου και να ξανθύνουν απαλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζουμε αμέσως κάθε μερίδα με τη γραβιέρα Ανωγείων ή με ξερό ανθότυρο.
Στο ποτήρι μας: Δροσερό Λιάτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου