Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025

Σιουφικτά με απάκι

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σιουφικτά με απάκι βράζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  4. Ρίχνουμε το απάκι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Προσθέτουμε τα σιουφικτά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τη νοστιμιά του βουτύρου και να ξανθύνουν απαλά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζουμε αμέσως κάθε μερίδα με τη γραβιέρα Ανωγείων ή με ξερό ανθότυρο.

Στο ποτήρι μας: Δροσερό Λιάτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου