Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

Τηγανιά θαλασσινών με κρέμα από κόκκινες φακές

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τα θαλασσινά

Για την κρέμα από φακές

Διαδικασία

Κρέμα φακής

  1. Για να φτιάξουμε τηγανιά θαλασσινών με κρέμα από κόκκινες φακές, αρχικά βράζουμε τις φακές με 400 ml νερό για περίπου 20 λεπτά, σκεπασμένες σε χαμηλή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, τις αλατίζουμε.
  3. Όπως είναι ζεστές, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.

Θαλασσινά

  1. Ρίχνουμε τον κρόκο σε ένα μπολάκι μαζί με το τσίπουρο κι ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο για μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνουμε το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τα μύδια και τον κόλιανδρο.
  6. Κλείνουμε το καπάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  7. Σερβίρουμε την τηγανιά θαλασσινών με την κρέμα από τις φακές.

Ένα αρωματικό λευκό κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου