Διαδικασία
Κρέμα φακής
- Για να φτιάξουμε τηγανιά θαλασσινών με κρέμα από κόκκινες φακές, αρχικά βράζουμε τις φακές με 400 ml νερό για περίπου 20 λεπτά, σκεπασμένες σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, τις αλατίζουμε.
- Όπως είναι ζεστές, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Θαλασσινά
- Ρίχνουμε τον κρόκο σε ένα μπολάκι μαζί με το τσίπουρο κι ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο για μερικά δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα μύδια και τον κόλιανδρο.
- Κλείνουμε το καπάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Σερβίρουμε την τηγανιά θαλασσινών με την κρέμα από τις φακές.
Ένα αρωματικό λευκό κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου