Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με μπάμιες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο, σείουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε 600 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τις μπάμιες, το ξίδι και αλάτι και τις ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν και οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.
Στο ποτήρι μας : Sauvignon Βlanc ή Μαλαγουζιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου