Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Γους-μπασί: αρνάκι με φρέσκα κρεμμυδάκια

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γους-μπασί σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αρχίσει η ντομάτα να κοχλάζει.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  4. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και αλάτι και τα τακτοποιούμε σε μια παχιά στρώση.
  5. Μόλις το αρνάκι είναι έτοιμο, το απλώνουμε όπως είναι καυτό πάνω στα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 233.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου