Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να φτιάξουμε κουνέλι κοκκινιστό με πατάτες, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κουνέλι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και το θυμάρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και το κουνέλι.
Ένα Λιάτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου