Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025

Λαβράκια με ραδίκια αχνιστά στην κατσαρόλα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκια με ραδίκια αχνιστά στην κατσαρόλα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα από λαβράκι.
  2. Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τα λαβράκια για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνουμε τα ραδίκια, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περίπου 100 ml νερό.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Βάζουμε προσεκτικά πάνω από τα χόρτα και τα λαβράκια και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ρίχνουμε το ούζο και τον λεμονοχυμό.
  9. Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαβράκια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, τα λαβράκια με ραδίκια, αμέσως.

Ορεινός Ροδίτης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 230.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου