Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025

Πατατοσαλάτα με ψητό κουνουπίδι, ρόκα, ελιές και φέτα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με ψητό κουνουπίδι, ρόκα, ελιές και φέτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί, ρίχνουμε εκεί τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  3. Τα απλώνουμε σε μονή στρώση και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  4. Παράλληλα βράζουμε τις πατατούλες σε μπόλικο νερό, για περίπου 20 λεπτά (ή για 40-45 λεπτά, αν είναι μεγαλύτερες), μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε ελαφρά με ένα γουδοχέρι ή ένα πιρούνι (ανάλογα με το μέγεθός τους), για να σπάσουν, να ραγίσουν ολόγυρα, αλλά να μην κομματιαστούν.
  6. Τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τα καυτά μπουκετάκια κουνουπιδιού, τις ελιές, τις πιπεριές Φλωρίνης, λίγο αλάτι και τον χυμό και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  7. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη φέτα με το υπόλοιπο λάδι (ή λίγο περισσότερο, αν χρειάζεται), μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
  8. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, σκορπίζουμε από πάνω τη ρόκα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 232.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου