Πηγή: ΤΙΜΕ
Κάποια πράγματα είναι χειρότερα από τον ρατσισμόΗ ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την Ομοσπονδία της Κροατίας με πρόστιμο 100 χιλιάδων δολάριων για ρατσιστική συμπεριφορά των οποαδών της κροατίας απέναντι στον Μάριο Μπαλοτέλι. Μια ημέρα αργότερα, επιβλήθηκε πρόστιμο 125.000 διλαρίων στον Δανό επιθετικό, Νίκλας Μπέντνερ διότι στο εσώρουχό του, το οποίο φάνηκε σε πανηγυριασμό, αναγραφόταν η φίρμα στοιχηματικής εταιρείας.
Ο Ρονάλντο παραμένει λαμπερός ως παίκτης στη σκιά του Μέσι
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στον αγώνα με αντίπαλο την Τσεχία και έστειλε την ομάδα του στον ημιτελικό του Euro. Έτρεξε μπροστά στην κάμεσα και πανηγύρισε φωνάζοντας... «Μέσι» αν και κάποιοι λένε ότι απλά αφιέρωσε το γκολ στον γιο του. ΟΙ αναπόφευκτες συγρκίσεις με τον Λιονέλ Μέσι, το κυνηγούν μονίμως.
Η σιωπή της Ισπανίας είναι μεταδοτική
Για κάποιοι άγνωστο λόγο, οι κάμερες και τα μικρώφονα είναι πάντα στους ποδοσφαιριστές τη στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου. Έτσι ξέρουμε ότι ο Μπουφόν έχει φοβερή φωνή ή ότι ο Ριμπερί δεν τραγουδά. Επίσης ότι όλοι οι Ισπανοί δεν τραγουδούν. Αλλοι είναι Βάσκοι, άλλοι Καταλανοί, άλλοι Μαδριλένοι. Ευτυχώς λοιπόν που ο ύμνος τους, δεν έχει... στίχους.
Οι επιθετικοί έχουν... τελειώσει. Όχι.
Η Ισπανία έπαιξε κόντρα στην Ιταλία χωρίς καθαρό επιθετικό κι αυτό προκαλεί πρωτοσέλιδα με τίτλο «ο θάνατος του επιθετικού». Το ίδιο έγινε και κόντρα στην Γαλλία. Όμως, στο τελευταίο μισάωρο του ματς με τη Γαλλία και κόντρα στην Ιρλανδία χρησιμοποίησε τον Τόρες. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν, Ρούνει, Μπαλοτέλι, Ιμπραΐμοβιτς... Οι επιθετικοί είναι στο Euro 2012.
Ολλανδία όπως λέμε Γαλλία του 2010
Η πληροφορίες ότι οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας τσακώνονται μεταξύ τους σαν τον σκύλο με τη γάτα είναι παλιά. Πηγάζει στην αποτυχία των Γάλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2012. Πλέον το ενδιαφέρον μετακομίζει στο στρατόπεδο της Ολλανδίας. Εκεί όπου οι παίκτες δεν λένε μεταξύ τους ούτε καλημέρα. Απολογισμός: μηδέν βαθμοί και επιστροφή στο σπίτι νωρίς νωρίς για τους Ολλανδούς.
Απλά φήμες τα περί θανάτου του στιλ της Μπαρτσελόνα
Πάσες, πάσες, πάσες. Αυτή είναι η βάση της Ισπανίας. Και ένας... Κρόιφ.Ο τσάβι Αλόνσο ως ο άλλος Playmaker. Τι, δεν παίζει έτσι η Μπαρτσελόνα. Λάθος. Ο αριθμός που φορά στην πλάτη του τα λέει όλα. Το Νο 14, όπως ο Κρόιφ στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του ’70. Συνεπώς μιλάμε και πάλι για το στιλ της Μπαρτσελόνα. Παλιό ή νέο είναι στιλ... Μπαρτσελόνα.
Μπαλοτέλι: ο Μοχάμεντ Άλι του ποδοσφαίρου
Έχει άστρο και είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος επιθετικός στην Ευρώπη, επειδή είναι απρόβλεπτος. Περίεργος χαρακτήρας σε ένα παιχνίδι που δεν επιτρέπει στους παίκτες να δείξουν την προσωπικότητά τους. Ένας... τρελός των γηπέδων, που μπορεί να σκοτώσει αν κάποιος τον αντιμετωπίσει ρατσιστικά. Κάτι σαν τον Άλι στα νιάτα του: ορμητικός και με αυτοπεποίθηση. Όπως μετά το γκολ με την Ιρλανδία και τους συμπαίκτες του να του κρατούν το στόμα. Ακριβώς όπως ο Άλι πολλές φορές.
Η Μέρκελ νομίζει ότι... δουλεύουμε
Οι Ιραλνδοί οπαδοί στέλνουν το μήνυμά τους στην καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Ένα πανό που με μεγάλοι άνεση θα μπορούσαν να έχουν αναρτήσει οπαδοί από αρκετές χώρες και φυσικά Έλληνες. Ακόμνη οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και αρκεοί ακόμη που δεν βρίσκονται στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το Euro 2012.
Ο έλεγχος της γραμμής του τέρματος θέλει... μηχανή
Ακόμα και ο επικεφαλής της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ συμφωνεί ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις φωτογραφικές μηχανές να αποφασίσουν αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Διότι οι επιπλέον διαιτητές δεν κατάφεραν τίποτα στο Αγγλία – Ουκρανία όπου η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά το γκολ δεν μέτρησε.
Η ψευδαίσθηση για το μεγαλείο της Αγγλίας παραμένει
Είναι ίσως η πρώτη φορά που το Βρετανικά ΜΜΕ δεν υποστήριζαν ότι «ήρθε η μεγάλη στιγμή». Ξαφνικά η νίκη επί της Γαλλίας, η πρόκριση στην επόμενη φάση και κόντρα στην Ιταλία στον προημιτελικό άλλαξαν τα δεδομένα. Αισθάνθηκαν φαβορί και τώρα καμαρώνουν διότι χωρίς να ηττηθούν σε κανονικό ματς αποκλείστηκαν από την Ιταλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου