Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι ομογενείς της Αυστραλίας "αποκαλύπτονται" με ένα κλικ!


Ο επισκέπτης πλην του «ελληνικού εργαλείου», μπορεί κατά τον ίδιο τρόπο να επισκεφτεί και τις άλλες γλώσσες στις οποίες εκπέμπει η Ραδιοφωνία SBS και να λάβει τις αντίστοιχες πληροφορίες.


Αν θέλετε να μάθετε πόσοι Έλληνες ζουν σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας, πότε μετανάστευσαν, αν μιλούν ελληνικά, είναι πολύ απλό, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ένα ηλεκτρονικό «εργαλείο» βοηθά τον κάθε ενδιαφερόμενο να πληροφορηθεί τα ιδιαίτερα στοιχεία της Απογραφής του 2011, που αφορούν την ομογένεια.


Το εργαλείο ονομάζεται SBS Census Explorer και είναι προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Προγράμματος της κρατικής Ραδιοφωνίας SBS,
www.sbs.com.au/greek.

Αυτός ο «ερευνητής» χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τα τοποθετεί στον χάρτη της Αυστραλίας, με γραφικά σχήματα. Βοηθά, δε, να κατανοεί κανείς καλύτερα, να ερευνά και να συγκρίνει τα αποτελέσματα.


Με ένα απλό πάτημα πάνω από ένα προάστιο
, μπορείτε να δείτε π.χ. πόσοι μιλούν ελληνικά στην περιοχή, πότε πήγαν στην Αυστραλία, πόσοι είναι άνδρες και πόσες γυναίκες και άλλες πληροφορίες. Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε σημείο της Αυστραλίας επιθυμεί ο επισκέπτης να πληροφορηθεί.

Στην ίδια ιστοσελίδα/εργαλείο παρέχονται πληροφορίες για τα χρόνια που έφτασαν οι ελληνικής καταγωγής μετανάστες στην Αυστραλία, σε ποιες χώρες γεννήθηκαν, ποιο το φύλο και η ηλικία τους, σε ποιο ποσοστό είναι Αυστραλοί υπήκοοι, ποιο το εισόδημά τους, ποιες είναι οι γραμματικές γνώσεις τους, και άλλα παρεμφερή στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου