Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

F1 στη Δραπετσώνα Φέτελ – Χάμιλτον: Θέλουν να τρέξουν στην Αθήνα!




Διακρίνονται από αριστερά οι Χάμιλτον, Φέτελ, Μαλντονάντο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
 



Ο σημερινός αγώνας στο λιμάνι της Βαλένθια είναι μια ιδέα που έλαβε σάρκα και οστά το 2007 όταν η McLaren επέλεξε το κέντρο Επιστημών και Τεχνών του Σαντιάγκο Καλατράβα για την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου με οδηγό τότε, τον τοπικό ήρωα Φερνάντο Αλόνσο.

Οι τοπικές αρχές εκμεταλλεύτηκαν τη δυναμική που έδωσαν οι 200 χιλιάδες θεατές
και πίεσαν τον
Μπέρνι Έκλεστον για ανάληψη αγώνα δεδομένου ότι έχουν πίστα προδιαγραφών F1, 20km έξω από την πόλη. «Αν θέλετε αγώνα κάντε το στο λιμάνι» του απάντησε ο ισχυρός άντρας της F1 και από το 2008 διοργανώνεται αγώνας στο λιμάνι της Βαλένθια.

Χτες μετά τη λήξη των κατατακτήριων δοκιμών ο απεσταλμένος της τηλεόρασης του Alpha
στη Βαλένθια, Πάνος Σεϊτανίδης, στη συνέντευξη τύπου των τριών πρώτων έθεσε το ερώτημα για το αν θα τους άρεσε να αγωνιστούν σε έναν αντίστοιχο αγώνα στην Αθήνα (λιμάνι Δραπετσώνας).

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον απάντησε:
«Λατρεύω τoυς αγώνες σε δημόσιους δρόμους. Πάντα δίνουν ενδιαφέροντας αγώνες καθώς υπάρχει μικρό περιθώριο λάθους. Έχω βρεθεί μόνο μια φορά στην Ελλάδα με το Ρόσμπεργκ πριν πολλά χρόνια. Πήγαμε για διακοπές εκεί όταν ήμουν 13 ετών. Θέλω πολύ να ξαναβρεθώ στη χώρα σας. Σχεδίαζα να έρθω φέτος νωρίτερα αλλά μας τα χάλασε ο καιρός. Φαντάζομαι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Αφού περάσει αυτή η φάση για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο πιστεύω ότι θα ήταν ωραία να είχαμε έναν αγώνα στη χώρα σας, τουλάχιστον για μένα».

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ συμπλήρωσε:
«Οι αγώνες σε δημόσιους δρόμους είναι διασκεδαστικοί. Θα ήταν σπουδαίο να έχουμε έναν αγώνα στην Αθήνα. Είναι υπέροχη χώρα η Ελλάδα την επισκέφτηκα πέρυσι βέβαια γίνονται πολλά αυτή τη στιγμή και τα πράγματα δε φαίνονται καλά αλλά εμείς σα Γερμανοί βοηθάμε όσο μπορούμε, όχι βέβαια στο ποδόσφαιρο αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την F1αλλά δεν ξέρω πως εξελίσσονται τα σχέδια γύρω από τον αγώνα μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε».

Όπως ίσως γνωρίζετε έχει κατατεθεί επίσημα στη FIA πρόταση για αγώνα στη Δραπετσώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου