Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Προβλήματα στο Δίον – πηγή: newsnow.gr



Φωτογραφία για Προβλήματα στο Δίον
Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους λόγω έλλειψης προσωπικού. Θα λειτουργούν μόνο πρωί. Επιστολή του προέδρου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου ...Γρηγόρη Παπαχρήστο προς την ΚΖ' Εφορεία Αρχαιοτήτων και κοινοποίηση στον υπουργό Πολιτισμού. 
Κλειστά τα απογεύματα λόγω έλλειψης προσωπικού θα μείνουν τόσο το Μουσείο Δίου όσο και το αρχαιολογικό πάρκο, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αυτό γνωστοποιεί με επιστολή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος που έστειλε ήδη επιστολή στην προϊσταμένη της ΚΖ Εφορείας και τον υπουργό Πολιτισμού όπου και εκφράζει την έντονη δυσφορία του.
Ειδικότερα επισημαίνει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, τις απογευματινές ώρες θα είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, πως είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που η Πιερία αναμένει προσέλευση τουριστών, να είναι κλειστό σε ώρες μάλιστα αιχμής της επισκεψιμότητας, ότι σπουδαιότερο έχει να επιδείξει ο νομός μας.
Να σημειώσουμε μάλιστα πως από την πλευρά του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, έχουν προγραμματιστεί ημερήσιες εκδρομές επισκεπτών από τους γύρω νομούς , σε συνδυασμό επίσκεψης στο μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο, με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αρχαίο θέατρο Δίου.
Είναι λυπηρό για 2-3 άτομα εποχικού προσωπικού, να παραμείνουν τα απογεύματα κλειστά το μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου.
Πρέπει άμεσα να εξευρεθεί λύση. Οι φορείς της Πιερίας καλούνται να πάρουν θέση. Είναι γεγονός πως για ακόμα μια φορά, προκλητικά η Πιερία παραγκωνίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου