Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Λήγει το μαρτύριο των ασφαλισμένωνΑνακούφιση προκαλεί σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κυρίως στην Αττική, η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς άρχισαν να τους καταβάλλονται οι οφειλές του Απριλίου.

Η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός υγείας
Α. Λυκουρέντζος.

Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των
127 εκατομμυρίων ευρώ, για να εξοφλήσει με αυτά τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο του ΦΣΑ αποφάσισε το απόγευμα να αναστείλει τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε και στον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του ΦΣΑ ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας. Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011.

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Θ. Αμπατζόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τους 54 προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και τους ζήτησε να σταματήσουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις.

Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να διακόψουν ξανά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων καθώς τα χρήματα που έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ για τον επόμενο μήνα είναι ελάχιστα.


Οι φαρμακοποιοί αναρωτιούνται από που θα αντλούνται κάθε φορά τα χρήματα για να τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου