Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης

http://www.olympio-bima.gr





Το ΛΕΚ σε συνδιοργάνοση  με τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ  την αντιδημαρχία  ΠΠ την Παρασκευή 22/6/2012 στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κατερίνης παρακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων  απελευθέρωσης της πόλης μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την
χορωδία του συλλόγου φίλων ΨΝΠΟ Αλκυονιδα που παρουσίασαν νοσταλγικά τραγούδια με το μαέστρο Μπάμπη Ναβροζίδη και το κοινό τους συνόδευε με χειροκροτήματα.
Το δεύτερο μέρος της παράστασης ξεκίνησε από τις 16 Οκτωβρίου 1912 και την απελευθέρωση της πόλης της Κατερίνης από τον ελληνικό στρατό. Μια πόλη  ελεύθερη λοιπόν που ξεκινά μια ενδιαφέρουσα διαδρομή και συμπληρώνει φέτος 100χρονια.
Το ΛΕΚ προσπάθησε μια περιδιάβαση ευχάριστη και νοσταλγική στην οποία καθρεπτίζεται η πολιτική και κοινωνική ιστορία μας αλλά και η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας.
Ήταν μια περιδιάβαση με οδηγό το σχολείο και τους πρωταγωνιστές του τους μαθητές και τους δασκάλους  στις σχολικές τάξεις στα προαύλια, στις εκδρομές ,στις σχολικές γιορτές.
Ένα σχολειό με ντόπιους ,Βλάχους  Πόντιους ,Θρακιώτες ,Μικρασιάτες. μια τάξη μωσαϊκό εθνοτήτων
Οι μικροί χορευτές του ΛΕΚ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  και με το θεατρικό και τους κυκλωτικούς χορούς τους μας οδήγησαν στο να θυμηθούμε τον κύκλο της ζωής μιας ελεύθερης πόλης που συνεχίζεται 100 χρόνια τώρα 1912-2012.
Θα πρέπει να αναφέρουμε και την παρουσία των φουστανελοφόρων της Ράξας Τρικάλων που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην παράσταση με το παρουσιαστικό τους αλλά και με τα όπλα τους όλα αυθεντικά του προηγούμενου αιώνα.
Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης.ο αντιδήμαρχος κ. Ζήνων Σατραζέμης ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Ιωακείμ Οικονομικος. Εκπρόσωπος των βουλευτών  κ.Κουκουδήμου .κ.Κωνσταντόπουλο.
Ο πολιτευτής  Ευγένιος Παπαδόπουλος εκπρόσωπος  συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά
Τον Ο.Π.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης
Την Ένωση Ποντίων
Τους Φουστανελοφόρους Ράξας Τρικάλων
Τους αδελφούς Συμεωνίδη και το ξενοδοχείο <<ΟΑΣΙΣ>>
Τον χορευτή μας και συνεργάτη κ.Γιώργο ΤΣΑΚΝΆΚΗ
Τις κ. Μπακλέ ηλιάνα , Γκάρμπον Ελένη ,Τοκανίδου Αθηνά Ζωγράφου Αναστασίακαι Ελευθεριάδου Σοφία
Την Διασωστική Ομάδα Πιερίας

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου