Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τροφές για φυσική αποτοξίνωση από το τραπέζι του Πάσχα

neadiatrofis.gr
Φουσκώματα, κατακρατήσεις υγρών και πολλές τοξίνες είναι τα κατάλοιπα από τα πολλά λιπαρά, το αλάτι και το αλκοόλ των πασχαλινών τραπεζιών.
Τις επόμενες ημέρες λοιπόν θα πρέπει να αποφύγετε ότι δημιούργησε αυτή την κατάσταση, δηλαδή το κρέας, το αλάτι, τα γλυκά και το αλκοόλ και να αυξήσετε συστατικά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να κάνει τη δική του φυσική αποτοξίνωση.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι πρέπει να κάνουμε για να αποτοξινωθούμε λιγάκι και να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε μια καλύτερη κατάσταση :
- Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας.
Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής από αυτό και κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα. Και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να πάρουμε φυτικές ίνες : Άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως
- Μειώστε το αλάτι
Ένα από τα βασικά συστατικά που πήρε ο οργανισμός μας είναι το αλάτι. Προσπαθήστε τις επόμενες ημέρες να το μειώσετε χρησιμοποιώντας φυσικά υποκατάστατα όπως πιπέρι και μπαχαρικά, ξύδι, λεμόνι, μπαλσάμικο και πολλά αρωματικά όπως ο μαϊντανός, η ρίγανη κ.α. στο φαγητό σας.
- Μειώστε τα πολλά λιπαρά και τις ζωικές πρωτεΐνες
Προτιμήστε το μενού των επόμενων ημερών να περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι, κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), όσπρια, λαδερά και ζυμαρικά με σάλτσες λαχανικών. Αποφύγετε λίγο τα γλυκά που έχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί και επιλέξτε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, παστέλι.
- Πίνετε αρκετό νερό, καθώς επίσης και χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών ή δροσερές σούπες λαχανικών, που αν τις κάνετε βελουτέ στο μπλέντερ τρώγονται και κρύες
- Ενισχύστε όσο μπορείτε τη φυσική σας δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου