Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων χθες στην Π.Ε. Πιερίας

http://lefteria.blogspot.gr

 
 
 
 
   
 
 
   Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες οι κτηνοτρόφοι του νομού μας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το κτήριο της Π.Ε. Πιερίας για την τακτική "αφανισμού" ολόκληρων των κοπαδιών που ακολουθεί το τμήμα κτηνιατρικής για τα κρούσματα ευλογιάς.
Όπως....
τόνισαν η συγκεκριμένη μέθοδος ακολουθεί τους κτηνοτρόφους στην απόγνωση και τείνει να καταστρέψει την κτηνοτροφία στην Πιερία.
Ο Γιάνης Σκούφας 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων του νομού μας "Άγιος Μόδεστος" Γιάννης Σκούφας εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τη συγκεκριμένη τακτική προτείνοντας λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το κτηνιατρείο είναι αυτό που καταστρέφει τα πρόβατα και όχι η ευλογιά".
"Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε δικαστής, αλλά όταν υπάρχει ένας νόμος εφαρμόζεται από ανθρώπους και πάντα δεν ακολουθούμε το «γράμμα» του νόμου, αλλά το «πνεύμα».
Δεν μπορεί να θεωρηθεί μολυσμένο ένα κοπάδι, στο οποίο εντοπίστηκε σε ένα και μόνο ζώο η ασθένεια και μάλιστα σε μορφή η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις εικόνες των μολυσμένων ζώων που περιλαμβάνονται σε φυλλάδιο του κτηνιατρείου Κατερίνης.
Εμείς λέμε, πως το ίδιο το Κτηνιατρείο και την τυφλή εφαρμογή του νόμου καταστρέφει την παραγωγή. Υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της κτηνοτροφίας στο νομό μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτοί οι κτηνίατροι οδήγησαν σε κοπή 350 πρόβατα, επειδή εντοπίστηκε σε ένα πρόβατο η ασθένεια.
Εμείς λέμε να θανατωθεί το μολυσμένο ζώο, αλλά πριν αποφασίσουν να θανατώσουν όλο το κοπάδι, να το παρακολουθήσουν και εφόσον διαπιστώσουν ότι η ασθένεια μεταδόθηκε και σε άλλα ζώα να θανατωθούν.
Η τυφλή εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση αυτή προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα και στο τέλος δεν προστατεύει και τη δημόσια υγεία.
Ο άνθρωπος είναι σε απόγνωση, αλλά ευτυχώς το δεύτερο δείγμα που πάρθηκε από τη νότια Πιερία είναι αρνητικό στην ασθένεια, διότι σε αντίθετη περίπτωση, αυτοί θα συνέχιζαν να θανατώνουν κοπάδια.
Η άποψή μου είναι, πως το κτηνιατρείο θα σκοτώσει τα πρόβατα και όχι η ευλογιά. Να τους αλλάξουν αυτούς που παίρνουν δείγματα από κοπάδια εάν είναι τυφλοί και έχουν φασιστική αντίληψη για την εφαρμογή του νόμου.
Οι ευθύνες είναι κύρια της πολιτείας, της περιφέρειας που δεν έχει στελεχώσει το κτηνιατρείο, που δεν έλεγξαν και δεν ενημέρωσαν όπως έπρεπε τους κτηνοτρόφους όλο το προηγούμενο διάστημα που όμοροι νομοί λένε ότι είχαν πρόβλημα.
Φυσικά και θέλουμε τον έλεγχο, φυσικά και πονάμε το ζωικό κεφάλαιο του νομού διότι από αυτό ζούμε και είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να σταματήσει η αρρώστια. Όμως η αρρώστια δεν σταματάει ούτε με προσευχές, ούτε με ευχές. Σταματάει με την πρόληψη, σταματάει με έλεγχο, σταματάει με περιοριστικά μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου