Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ME ''ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ'' ΑΛΛΑΓΕΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ...

protothema.gr                            Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Βουλή με αποτέλεσμα οι διατάξεις των προωθούμενων νομοσχεδίων να υφίστανται ριζικές αλλαγές λόγω ισχυρών πιέσεων...
που ασκούν βουλευτές όλων των πολιτικών παρατάξεων.

Είναι ενδεικτικό ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που στοχεύει να βάλει τάξη στην λειτουργία του υπαίθρου εμπορίου και των λαϊκών αγορών χτυπώντας στην καρδιά τις συντεχνίες που λυμαίνονται τον συγκεκριμένο κλάδο εις βάρος των καταναλωτών, κινδυνεύει να μετατραπεί σε κείμενο υπεράσπισης των παγιωμένων συμφερόντων.

Ειδικότερα, η ρύθμιση που προβλέπει ότι θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας από όσους δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα – όπως δηλαδή ισχύει για το σύνολο των εμπόρων – πιθανότητα θα αλλάξει υπο τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων.

Πέραν αυτού, και η διάταξη που εισάγει την ετήσια κλήρωση για την χωροθέτηση των λαϊκών αγορών ώστε να σταματήσει η «υπόγεια δημοπρασία» εμπόρων και υπαλλήλων της περιφέρειας «αλλοιώνεται» υπο τα ισχυρά αιτήματα που μεταφέρουν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Πλέον, θα πραγματοποιηθεί μια κλήρωση τον Ιανουάριο του 2015 από την οποία θα προκύψουν οι νέες θέσεις στις οποίες  θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους οι έμποροι και στην συνέχεια θα γίνεται κυκλική μετατόπιση ανα έτος.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ υπερ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια, κατά τα υπόλοιπα κόμματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου