Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣΑπό 13-22 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε πολυήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους.
Του προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν ιερείς και πιστοί από την Πιερία.
 

Η εκδρομή συμπεριλάμβανε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Βηθλεέμ και το θεοδέγμον σπήλαιο της Γεννήσεως και γενικότερα σε όλα τα προσκυνήματα που βρίσκονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
 

Επίσης, οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου.
 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος είχε και ιδιαίτερη συνεργασία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συνεργάτες του, σχετικά με τη δυνατότητα ανταλλαγής επισκέψεως και αμοιβαίας φιλοξενίας νέων. Ήδη εξετάζεται η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών και νέων από την εμπερίστατη περιοχή της Παλαιστίνης στις εγκαταστάσεις της εκκλησιαστικής σχολής στο Σβορώνο Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου