Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου


Απομακρύνεται, επί του παρόντος τουλάχιστον, ο κίνδυνος πλήρους διάρρηξης της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτηση του κ. Γ. Πλακιωτάκη ως υπηρεσιακού Προέδρου αμφισβητήθηκε από μερίδα βουλευτών, με πρώτο τον κ. Χαρ. Αθανασίου, ως αντικαταστατική, οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απ. Τζιτζικώστας μοιάζουν να αποδέχονται ή να μην εγείρουν ενστάσεις για τον βουλευτή Λασιθίου με στόχο να οδηγήσει το κόμμα στη διεξαγωγή εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.


Το σκεπτικό για την αμφισβήτηση της απόφασης Μεϊμαράκη σχετικά με τον ορισμό του κ.Πλακιωτάκη ως αντιπροέδρου εδράζεται στο καταστατικό του κόμματος, σύμφωνα με το οποίο μόνον ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος του κόμματος έχει δικαίωμα να ορίζει αντιπροέδρους για να τον αναπληρώσουν. «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος, μη εκλεγμένος δεν μπορεί να ορίσει αντιπρόεδρο ως αντιπρόεδρος» ισχυρίζονταν οι ίδιες πηγές . Την άποψη συμμερίζονται αρκετοί βουλευτές, ωστόσο – προφανώς με παρασκηνιακές συνεννοήσεις – αποφασίστηκε να μην πυροδοτηθεί περαιτέρω η εσωστρέφεια.
Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του. Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Το χρονικό
Νωρίτερα, την παραίτησή του από τη θέση του μεταβατικού Προέδρου της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πάντως παραμένει στην κούρσα διαδοχής για το κόμμα της κεντροδεξιάς. «Υπηρέτησα τις αρχές και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μία επίθεση στο πρόσωπό μου και πολλές φορές χυδαία, επειδή έχει δημιουργηθεί ένταση και για να την αποκλιμακώσω, όρισα αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη... παραδίδω την έδρα μου (σ.σ. ως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ) στον κ. Πλακιωτάκη και συνεχίζω την πορεία μου ως υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πλακιωτάκης είχε προταθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοικτό το εάν θα παραστεί ή όχι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (σ.σ. ήδη είναι γνωστό ότι δεν θα μετέχουν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς) σχολιάζοντας ότι θα αποφασίσει «ανάλογα με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος». «Αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος, δεν υπάρχει θέμα διάσπασης» κατέληξε. Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης ειχε ορίσει ως αντιπρόεδρο του κόμματος τον κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να τον διαδεχθεί ως μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει από τα μεσάνυχτα χθες (Star) ότι παραιτείται εξαιτίας διαρροής από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι μετά το φιάσκο της Κυριακής δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε ότι εάν υπάρξει δημόσια δήλωση του κ. Σαμαρά ή έστω μεταξύ τους επικοινωνία (σ.σ. μάλιστα κάλεσε τον κ. Αδ. Γεωργιάδη που βγήκε στην ίδια εκπομπή να «πάρει τηλέφωνο το Σαμαρά») στην οποία θα διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί την παραίτησή του, ο ίδιος θα παραμείνει στην ηγεσία. Συνεργάτες, πάντως, του πρώην Πρωθυπουργού διευκρίνιζαν, ήδη από τη Δευτέρα, ότι τέτοια δήλωση δεν υπήρξε από πλευράς του κ. Σαμαρά και έκαναν λόγο για σενάρια εφημερίδων. Προφανώς, δε, δεν έκριναν σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου