Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού ξεκίνησε αργά το απόγευμα...
της Κυριακής στη γαλλική πρωτεύουσα η παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Κλίμα.

Οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 130 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού και η Γαλλία απηύθυνε έκκληση προκειμένου να υπάρξουν «συμβιβασμοί», κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Μπουρζέ.

«Η διαχείριση του χρόνου μας θα είναι απαραίτητη» και «θα χρειαστεί κάθε ημέρα που περνάει να μπορούμε να καταγράφουμε πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά ο Λοράν Φαμπιούς, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και πρόεδρος της COP21.

«Μπορώ να υπολογίζω σε εσάς προκειμένου να διαπραγματευτείτε και να προχωρήσετε σε συμβιβασμούς από τις επόμενες κιόλας ώρες», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στους επικεφαλής των 195 αντιπροσωπειών που συγκεντρώθηκαν στο Μπουρζέ για μια σύνοδο εργασίας, πριν από την επίσημη έναρξη της Συνδιάσκεψης τη Δευτέρα.

«Εάν θελήσουμε να βασιστούμε στο ψευδεπίγραφο θαύμα της προηγούμενης νύχτας, φοβάμαι ότι αυτό δεν θα είναι η καλύτερη λύση» προειδοποίησε ο Λοράν Φαμπιούς, αναφερόμενος στις προηγούμενες συνόδους για την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου