Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ: H ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...


Έκθεση για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα κράτη μέλη του δημοσίευσε ...
ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Πρώτη χώρα με τους καλύτερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς είναι το Λουξεμβούργο, με συνολικό ετήσιο εισόδημα 74.758 ευρώ για έναν εκπαιδευτικό που προσλαμβάνεται για πρώτη φορά. Ακολουθούν η Γερμανία, η Δανία, οι ΗΠΑ και η Νορβηγία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία σειρά της έκθεσης μαζί με την Ουγγαρία, την Σλοβακία και την Εσθονία. Στην χώρα μας ένας εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται για πρώτη φορά λαμβάνει ετήσιο εισόδημα 16.000 ευρώ ενώ ένας εκπαιδευτικός που βρίσκεται στην ανώτατη βαθμίδα του μισθολογίου λαμβάνει στην Ελλάδα ετήσιο εισόδημα 34.000 ευρώ.

Ο Andreas Schleicher, επικεφαλής στο Τμήμα Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ, δήλωσε ότι η οικονομική ύφεση βλάπτει την ποιότητα της εκπαίδευσης και υποστήριξε ότι οι αμοιβές των εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι τέτοιες που κάνουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού ελκυστικό. Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει τις ετήσιες αποδοχές των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, χρησιμοποιεί τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών του 2013.

Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα και η Ουγγαρία είναι οι χώρες που έχουν κάνει τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών στους εκπαιδευτικούς, ενώ τα υπόλοιπα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ έχουν κάνει μικρές αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου