Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


       Η βία κατά των γυναικών εν έτει 2015 συνεχίζει να αποτελεί μία από τις μάστιγες του σήμερα, ακόμη και στη “σύγχρονη Δύση”. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων η οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες να έρχονται αντιμέτωπες με τη βία, είτε αυτή είναι σωματική, είτε λεκτική ή ψυχολογική και σεξουαλική.

            Η βία είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ύπουλα “χτυπά” τις γυναίκες, ακόμα κι αν αυτές είναι επιτυχημένες επαγγελματικά, υποδειγματικές σύζυγοι, εξαιρετικές μητέρες. Είναι ένα φαινόμενο, που δε γνωρίζει σύνορα, θρησκείες, κοινωνικό και επαγγελματικό στάτους γι' αυτό και δεν είναι ευδιάκριτο δια γυμνού οφθαλμού.
            Η 25η Νοέμβρη είναι μία ευκαιρία να ενημερωθούμε και να αφυπνιστούμε σχετικά με το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να δώσουμε θάρρος σε γυναίκες που βιώνουν σιωπηλά αυτήν τη σωματική ή λεκτική ταπείνωση και να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος τους διεκδικώντας την αξιοπρέπειά τους και το σεβασμό τους απέναντι στο “ισχυρό φύλο”. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε πως δεν είμαστε πια το “ασθενές φύλο”, αλλά διαθέτουμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και διαπρέπουμε σε κάθε τομέα της ζωή μας, στην επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, την πολιτική.
            Το έγκλημα που λέγεται βία κατά των γυναικών πρέπει να σταματήσει πια, οφείλουμε να σπάσουμε τη σιωπή μας και η κοινωνία μας να σταματήσει να εθελοτυφλεί σε κάθε φαινόμενο βίας, μη δείχνοντας πλέον ανοχή. Όλοι μαζί οφείλουμε να οικοδομήσουμε μία κοινωνία με γερά θεμέλια, όπου οι αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης θα αποτρέπουν την επιβολή των πάλαι ποτέ πατριαρχικών κοινωνικών επιταγών και οι γυναίκες θα αποκτήσουν πια το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου