Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» :Όλοι στην απεργία 3 Δεκέμβρη

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους!Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» με το Π.Α.ΜΕ.  συνεχίζοντας τις δράσεις στους χώρους δουλειάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους  για την απεργία 3 Δεκέμβρη, το Σάββατο βρέθηκε έξω από το Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  καταγγέλλοντας  τα σχέδια της  επιχείρησης για μειώσεις μισθών και κλείσιμο καταστημάτων,  πετώντας στο δρόμο  δεκάδες εργαζομένους  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για ακόμα περισσότερα κέρδη.
  
Τα μέλη του Συνδικάτου συζήτησαν με τους εργαζόμενους, που έμπαιναν στο κατάστημα  για τις αγορές τους, τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος του λάου στην κοινωνία και στους χώρους  δουλειάς.  Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους μισθούς πείνας, τη φοροληστεία, τη διάλυση του ασφαλιστικού  συστήματος, την επιθετικότητα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και άλλα. Κάποιοι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις λίστες με τα εκατομμύρια  που πάνε και έρχονται στις ελβετικές τράπεζες και όπου γης, ενώ για το λαό  επιφυλάσσουν  φτώχεια και εξαθλίωση.
Το μήνυμα που έδωσαν και σ’ αυτήν την  εξόρμηση οι ταξικές δυνάμεις είναι ένα. Συνεχίζουμε με κλιμάκωση  του αγώνα, κόντρα  στην προσπάθεια συναίνεσης  που επιχειρούν η κυβέρνηση  με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να περάσουν την αντιλαϊκή τους πολίτικη. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συναινέσουν  σε καμία πολίτικη που τσακίζει τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η απάντηση είναι μια! Πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά,  με περισσότερο πείσμα, και τόλμη, μέχρι την τελική νίκη!  
Το Σ..Ι.Υ.Ν.Π. θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις δράσεις του  για να φτάσει  το μήνυμα της απεργίας σε περισσότερους χώρους δουλειάς, σε περισσότερους  εργαζόμενους.
Στο βαθμό που οι αγώνες θα παίρνουν  πιο μαζικά ταξικά χαρακτηριστικά, είναι σίγουρο ότι  θα σπάσουμε τον τσαμπουκά  της κυβέρνησης  και της εργοδοσίας.
«Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»  κάλεσε τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν  στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη, να δώσουν μαζικά το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ!
Εργατικό-λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική
Όλοι στην απεργία 3 Δεκέμβρη και την  απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10:30π.μ.Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και η σωματειακή επιτροπή καταγγέλλουν το δήμο Κατερίνης που εξακολουθεί  να αρνείται να  εφαρμόσει τις δύο εγκυκλίους του υπουργείου εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες αφορούν τους εργαζόμενους στα προγράμματα  κοινής ωφέλειας.

Στη συνάντηση  που είχε  πριν λίγες μέρες το Δ.Σ.  το Συνδικάτο και η  Σωματειακή  Επιτροπή με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, καταθέτοντας και σχετικό  υπόμνημα, ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστούν. Η υπόσχεση  αυτή όχι μόνο δεν τηρήθηκε, που είναι υποχρέωση του δήμου να εφαρμόσει  το νόμο, αλλά  ακολουθούν και τη γνωστή τακτική σε βάρος των εργαζομένων. Διαδίδουν το ψέμα ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται 8 μέρες άδεια και όχι 10, βγάζοντας  ανάλογη  ανακοίνωση, ενώ κάνουν το κορόιδο για το ανθυγιεινό και όλα τα προβλεπόμενα για τους εργαζόμενους της καθαριότητας. Προωθούν το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στους μόνιμους εργαζόμενους και στους απασχολούμενους στα προγράμματα κοινής ωφέλειας, το ρουσφέτι, κλπ, για να τους υποτάξουν, διδάσκοντας τους  και  με τον τρόπο αυτόν ότι είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι στο δήμο Κατερίνης. Έτσι αντιλαμβάνονται οι κύριοι αυτοί τη δημοκρατία τους και τα διάφορα   λόγια του αέρα  περί δικαιοσύνης που ακούμε συχνά πυκνά. 
Συνάδελφοι  και Συναδέλφισσες 
Αυτήν την κατάσταση  πρέπει να τη σταματήσουμε! Η αρχή έγινε! Αν σκεφτεί κανείς  τα προηγούμενα προγράμματα κοινής ωφέλειας  όπου οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνταν τίποτα. Ο αγώνας του ταξικού κινήματος έφερε αποτέλεσμα. Αφού  κάτω από τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος αναγκάσαμε  την κυβέρνηση να   εφαρμόσει  το νόμο και  δεν πρόκειται να  κάνουμε πίσω  στην αδιαλλαξία των  δήμων. 
Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καλεί τους εργαζόμενους  να απαιτήσουμε οργανωμένα  μέσα από τη  Σωματειακή  Επιτροπή και το συνδικάτο,  να  εφαρμόσει ο Δήμος στην ολότητα τους  τις δύο εγκυκλίους.
Ακόμα  διεκδικούμε την επέκταση των συμβάσεων  εργασίας όπως κάνουν  σε 21  δήμους της χώρας  οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινής ωφέλειας και σε πολλές περιπτώσεις  έχουν τη συμπαράσταση  και των συλλόγων των δήμων, ώστε   οι  εργαζόμενοι στα εν λόγω προγράμματα να έχουν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να κάνουν  επέκταση των συμβάσεων  κατά δύο μήνες, αν δεν ακολουθήσουν την πεπατημένη  του ρουσφετιού.
Καλούμε τα Δημοτικά  Συμβούλια να πάρουν  απόφαση  για επέκταση  των    συμβάσεων  εργασίας  για τους πάνω από 500 εργαζόμενους στο νομό μας.
Η   Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου καλεί το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας να πάρει απόφαση και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας. Να  συντονίσουμε τον αγώνα μας γιατί  εδώ που έφεραν  εμάς, σίγουρα αργά ή γρήγορα  θα οδηγήσουν και εσάς. Άλλωστε το μοντέλο των εργασιακών  σχέσεων που εφαρμόζουν  οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου  είναι η απασχόληση, η  σύγχρονη  μισθωτή  σκλαβιά. Αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, ενωμένα για να σταματήσουμε  τον κατήφορο, οι νεότερες γενιές, τα παιδιά μας δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ!  
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου