Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συναντήσεις με τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού είχε το διοικητικό συμβούλιο  του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον αντιπρόεδρο Πλάτωνα Τασχουνίδη και τα μέλη της διοίκησης, Χάιδω Παπαχατζή και Ζαφείρω Κουσιοπούλου, επισκέφθηκε τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και την υπουργό Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές Πιερίας, Μπέτυ Σκούφα,  Στέργιος Καστόρης και η συνεργάτης του Χάρη Τζαμακλή.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. έθεσαν στους υπουργούς μια σειρά αιτημάτων, όπως, την οικονομική στήριξη εκ μέρους των υπουργείων, είτε με την μορφή προσφοράς εκδηλώσεων, είτε της προβολής του Φεστιβάλ Ολύμπου στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, είτε της συμμετοχής του φεστιβάλ σε τουριστικές εκθέσεις και φέτος αυτής του Βουκουρεστίου, τη στιγμή που η Ρουμανία είναι τιμώμενη χώρα στο 45ο  Φεστιβάλ Ολύμπου.
Επίσης κατατέθηκε αίτημα, το Φεστιβάλ Ολύμπου, να τελείται υπό την αιγίδα  των συγκεκριμένων υπουργείων. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή των υπουργών στην ειδική ημερίδα που διοργανώνει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. την άνοιξη, για τον πολυπολιτισμό και η κήρυξη εκ μέρους των, του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου το ερχόμενο καλοκαίρι.
Τέλος τέθηκαν ζητήματα συντήρησης του αρχαίου θεάτρου του Δίου, της ανάδειξης του ρωμαϊκού θεάτρου, της ένταξης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. σε προγράμματα.


Από την πλευρά των υπουργών δόθηκε η διαβεβαίωση, πως στο μέτρο του εφικτού θα γίνει το καλύτερο δυνατό, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο κα την μακρόχρονη προσφορά του Φεστιβάλ Ολύμπου,  στον πολιτισμό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου