Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η Πιερία μαγνήτισε το ενδιαφέρον Hosted Buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά μετά από στοχευμένη δράση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου

     Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παράλληλα με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia» και προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική της φυσιογνωμία στο εξωτερικό, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας,  ταξίδι γνωριμίας στην Πιερία ομάδας εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers), που συμμετείχαν στη φετινή έκθεση.
          Πιο συγκεκριμένα τουριστικοί πράκτορες από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Πολωνία. περιηγήθηκαν από τα παράλια της Πιερίας μέχρι και τον Όλυμπο σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πιερίας.

           Η δράση στόχευε στη δημιουργία μίας ποιοτικής και αποτελεσματικής πλατφόρμας ανάπτυξης συνεργασιών και b2b επαφών, σε συνδυασμό με παράλληλες εκδηλώσεις ειδικού ενδιαφέροντος και ένα ολοκληρωμένο πλάνο γνωριμίας και εξοικείωσης των συμμετεχόντων με τον προορισμό και το τουριστικό του προϊόν.
          Τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers)  υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Απόστολο Τζόβα και την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου.
           Καλωσορίζοντας την ξένη αντιπροσωπεία, η κα Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιη ότι μετά από την επίσκεψή σας θα γίνετε κοινωνοί της φιλοξενίας, της απαράμιλλης ομορφιάς της περιοχής μας που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, αλλά και των υπέροχων τοπικών παραδοσιακών μας προϊόντων. Θέλω να γνωρίζετε ότι ολόκληρη η Πιερία μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη διακοπές υψηλού επιπέδου, καθώς και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ορειβατικός, ο αρχαιολογικός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός, κ.ά. Η Πιερία αποτελεί μια περιοχή που εξασφαλίζει άριστη φιλοξενία και πολλές διαφορετικές επιλογές αναψυχής, χειμώνα – καλοκαίρι».
          Τα μέλη της αποστολής κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους με την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Απόστολο Τζόβα, την Πρόεδρο κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα ιστορικά αξιοθέατα, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ εξήραν την Πιερική φιλοξενία και την τοπική κουζίνα που απόλαυσαν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
          Η επίσκεψη των ξένων εμπορικών επισκεπτών είχε διπλό όφελος, και λειτούργησε πολλαπλασιαστικά: και για την Πιερία ως προορισμό αλλά και για τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για αυτόν.          Η ξένη αποστολή φιλοξενήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, της οποίας η Πρόεδρος κ. Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και τα μέλη συμμετέχουν σε κάθε δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την τουριστική προβολή της περιοχής.
          Οι τουριστικοί πράκτορες αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, υποσχόμενοι αμέριστη συμπαράσταση στην ανάδειξη και προβολή των πλεονεκτημάτων της Πιερίας στην ευρωπαϊκή αγορά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου