Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ The European express. Everybody on board!”και κατά το χρονικό διάστημα 29-02-2016 έως  04-03-2016  πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων της σύμπραξης στην Κωνσταντινούπολη  .
Η ομάδα εργασίας του 12/θέσιου  Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορινού  που συμμετείχε στην συνάντηση αυτή αποτελούνταν από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Τσιαλού Ευανθία εκπαιδευτικό αγγλικής, την υποδιευθύντρια του σχολείου  κ. Κοτανίδου Μαγδαληνή και την κ. Κατιμερτζή Μαγδαληνή εκπαιδευτικό αγγλικής επίσης.
Το πρόγραμμα Erasmus +  αφορά στην εφαρμογή της θεωρίας πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner   (Multiple Intelligences theory) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  και αποτελεί σύμπραξη πέντε  χωρών : Ελλάδας, Γαλλίας, Τουρκίας, Eσθονίας   και  Ρουμανίας.
Η αποστολή του Δημοτικού Σχολείου Κορινού  έτυχε ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες και είχε την ευκαιρία κατά τις ημέρες παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη να γνωρίσει από κοντά πτυχές της καθημερινότητάς τους και να πληροφορηθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας.
Η επόμενη συνάντηση εργασίας αποφασίσθηκε να υλοποιηθεί στην Εσθονία , το Μάιο του 2016.
                                                         Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κορινού

                                                                    Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου