Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 13:00, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Καζταρίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ-4ου Γυμνασίου Κατερίνης. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, κ. Μυράντα Παππά, ο υπεύθυνος ΣΣΝ κος Χαρίσης Αθανάσιος, ο υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ κ. Βασίλειος Ζήσκος, ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ, κ. Ιωάννου Νίκος, ο υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ, κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Βαρδακώστας, ο αιρετός κ. Μπουλούμης, ο αιρετός κ. Ντελής, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ, κ. Τσιρώνα Ευδοκία και όλοι οι Δ/ντές και Υποδιευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας. 
 

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ξεκινώντας την ομιλία του ο κος Καζταρίδης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, συνεχάρη τους νέους Διευθυντές για την ανάληψη των καθηκόντων τους στα σχολεία της Πιερίας. Ιδιαιτέρως τόνισε το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει όλοι οι Δ/ντές Σχολείων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε , με δυσμενείς συνθήκες που επηρεάζουν τους γονείς, τους μαθητές αλλά και όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο κος Καζταρίδης, αναφέρθηκε στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση των Διευθυντών Δ/θμιας Εκπ/σης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μεταφέροντας το κλίμα της συνάντησης ο Διευθυντής, επεσήμανε τη βούληση του Υπουργείου για εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον Εθνικό διάλογο για την παιδεία και για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού την προσεχή σχολική χρονιά, παράλληλα με σωστή διαχείριση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ώστε τον Σεπτέμβριο τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά.

Ακολούθως, ο κος Δ/ντής, τόνισε τη σημασία του «My School» και προέτρεψε τους Δ/ντές σε ορθή και αδιάλειπτη ενημέρωση του συστήματος.

Εν συνεχεία, επεσήμανε την ευθύνη που βαρύνει τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης αλλά και τους Δ/ντές των σχολείων για τη διατήρηση της φερεγγυότητας των Πανελλαδικών αλλά και των Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι σχολικές μονάδες με τη συνεργασία της Διεύθυνσης.

Ο κος Καζταρίδης κάλεσε τους Δ/ντές να είναι σε εγρήγορση εν όψει των εξετάσεων καθώς η ενδελεχής γνώση των εγκυκλίων και των διαταγών που αφορούν στις εξετάσεις από μέρους τους αλλά και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών είναι αναγκαία ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος αυτών.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δ/ντής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τη Διευθύντρια του 4ου Γ/σίου, κ. Πιτσιάβα Αικατερίνη καθώς και τον Δ/ντή του 4ου ΓΕΛ, κ. Παπαβασιλείου Γεώργιο, για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν για τη συνάντηση αυτή.

lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου