Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ 11ΟΥ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΠΕΑ 2016


Η Οργανωτική Επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα γνωστοποιεί την αναλυτική διαδρομή του 11ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2016, ο οποίος θα διεξαχθεί τη δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου στον Όλυμπο, στις 11/12/2016. Η νέα διαδρομή διαμορφώνεται στα 22,3κμ με 1730μ θετικής υψομετρικής. Να σημειωθεί πως η αλλαγή αυτή κρίθηκε εκ των ων ουκ άνευ για τη συνέχιση του αγώνα λόγω του γεγονότος ότι διέσχιζε την ζώνη Α' του Εθνικού Δρυμού.

Σταθήκαμε λοιπόν με δέος μπροστά στο ιδιαίτερης και σπάνιας ομορφιάς τοπίο του Ολύμπου αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία στο σπάνιας βιοποικιλότητας οικοσύστημά του και την αειφόρο διαχείρισή του. Η δημιουργία της διαδρομής βασίστηκε στην προστασία του φυσικού οικοσυστήματος και της φυσιογνωμίας του, αποφεύγοντας την ζώνη Α' του Εθνικού Δρυμού.
Με σθεναρό το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και ειδικότερα προς την ιδιομορφία του μυθικού βουνού του Ολύμπου η διαδρομή θα χαρίσει στους αθλητές τη μοναδικότητα του Φαραγγιού του Ενιπέα τον χειμώνα. Άλλωστε η νέα διαδρομή προσιδιάζει περισσότερο και αντιπροσωπεύει ακριβέστερα το όνομα αυτού του ημιμαραθώνιου, εφόσον κινείται αποκλειστικά και μόνο στις δύο όχθες του Ενιπέα.
Για τους ενδιαφερόμενους αθλητές το σύστημα εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτό έως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 20:00. Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.olympus-marathon.com/index.php καθώς και για περαιτέρω διευκρινήσεις επικοινωνήστε στο email της διοργάνωσης: enipeas@olympus-marathon.com.


Από την Οργανωτική Επιτροπή του 11ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα
Λιτόχωρο 27/09/2016Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου