Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκινά την Τετάρτη η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

  Tην Τετάρτη 1 Μαρτίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τίτλο «Εκκλησία γίνεται όταν ανοίγεται», στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής» που έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
          Η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» έχει ως σκοπό την ενημέρωση των πιστών και την στήριξη του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, που οργανωμένα και υπεύθυνα επιτελείται.

          Οι φετινές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  τονίζουν την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής και παρουσιάζουν την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών, ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα μέσα από την ζωή των αδελφών Χριστιανών στην Αφρική και σε άλλες χώρες της Ιεραποστολής.
          Με αφορμή την παρουσίαση του φετινού προγράμματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία μας ʺθέλει πάντας ἀνθρώπους  σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖνʺ. Γι΄ αυτό και ο Κύριος απέστειλε τους μαθητές του στα έθνη με την προτροπή.  ʺπορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνηʺ Σκοπός μας είναι να φθάσει το λυτρωτικό μήνυμα της αλήθειας του Χριστού στις ψυχές όλων των ανθρώπων».
          Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής εργάζεται αδιάκοπα γι' αυτόν τον ιερό σκοπό και οργανώνει κάθε χρόνο δράσεις ενημέρωσης και προβολής του έργου της στην Αφρικανική Ήπειρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

·      - Έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».Από Σάββατο 4 Μαρτίου έως και Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρες: 11:00-12:30 και 17:00-20:00.
·       - Ομιλία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.Τετάρτη 1 Μαρτίου και ώρα 20:30 σε συνάντηση νέων ζευγαριών στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας.
·       - Ομιλία Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ. Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 19:15 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως.
·       - Προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα «Ιεραποστολή στη  Μαδαγασκάρη».Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο  «Ο Άγιος Φώτιος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου