Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

H Eurobank διοργανώνει τον 2οπεριφερειακό Διαγωνισμό FinTech “BeyondHackathon”


H Eurobank διοργανώνει τον 2οπεριφερειακό Διαγωνισμό FinTechBeyondHackathon”,ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17-19Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η) σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation&TheCube.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobankγια δεύτερη χρονιά,με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.


Μια πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι κατά την πρώτη ημέρα,Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα θέσουν – σε ξεχωριστές παρουσιάσεις – υπαρκτάζητήματα και προκλήσεις άμεσου ενδιαφέροντος της Τράπεζας. Σκοπός των επιχειρηματικών μονάδων είναι να επικοινωνήσουν στους συμμετέχοντες τις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις έτσι ώστε να επιλέξουντην ανάλογη περιοχή ενδιαφέροντος και με τη δική τους καθοδήγηση να αναπτύξουν πιθανές λύσεις κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει networkingsession, μετά τις παρουσιάσεις, για να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τους μέντορες και να λύσουν απορίες. Οι προκλήσεις που θα θέσουν οι επιχειρηματικές μονάδες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για όσους συμμετέχουν και ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτόςσε κάθε αξιόλογη ιδέα που θα ακουστεί την πρώτη μέρα από τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, στο φετινό Διαγωνισμό, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρίες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά. Σημαντική προϋπόθεση για τις start-ups, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες, θα είναι να παρουσιάσουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Beyond Hackathon. Το API (ApplicationProgrammingInterface), το οποίο θα διαθέσει η Τράπεζα στους συμμετέχοντες,θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες από το περσινό ενώ,σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, στελέχη από το ΙΤ της Τράπεζας θα είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Επίσης, οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Έφη Πυλαρινού, βραβευμένη στηWomeninFintech 2016 PowerList, αλλά και να δεχτούν mentoring από ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού, Marketing κ.λπ.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, 18 Μαρτίου και της Κυριακής, 19 Μαρτίου 2017, οι ομάδες θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν την Κυριακή το απόγευμα στην Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από επιχειρηματίες,VentureCapitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank) ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία του Διαγωνισμού (5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).

Αυτή τη χρονιά η Eurobank επιδιώκει να φέρει πιο κοντά το 2ο Beyond Hackathon με το πρόγραμμα egg - enter•grow•goκαι θα παροτρύνει τις ομάδες που πληρούν τα κριτήρια να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στον 5ο κύκλο του, ώστε, εφόσον προκριθούν,να εξελίξουν περαιτέρω την ιδέα τους, υπό την καθοδήγηση των μεντόρων του προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη της Τράπεζας, με ενδεχόμενη προοπτική η τελευταία,να στηρίξει την υλοποίηση αυτής της ιδέας, είτε ως πελάτης ή συνεργάτης. Για όσες ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλλά έχουν μια ιδέα που ενδιαφέρει την Τράπεζα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα να δουλέψουν συνεργατικά με τις επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας που θα ενδιαφερθούν, με στόχο να καταλήξουν σε ένα Proof of Concept. Το Βeyond Hackathon αποτελεί έναν καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο για την αναζήτηση του κατάλληλου ταλέντου που θα μπορούσε να ενταχτεί στο δυναμικό της Τράπεζας ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Eurobankκαι της αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Και φέτος, τον 2οπεριφερειακό Διαγωνισμό “BeyondHackathon” υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οι Τράπεζες του ομίλου Eurobank, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com καινα ενημερώνονται αναλυτικά για το 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό “BeyondHackathon” τόσο στην παραπάνω ιστοσελίδα όσο και στη σελίδα Facebookwww.facebook.com/BeyondHackathon.

Λίγα λόγια για το Found.ation
Το Found.ation αποτελεί έναν δυναμικό ελληνικό επιχειρηματικό φορέα για τη φιλοξενία, εκκόλαψη και προώθηση νεοφυών εταιριών που αναπτύσσουν και προσφέρουν τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Κύριος και διαρκής στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου, το οποίο θα αποτελεί τη βάση ανάπτυξης νέων ελληνικών τεχνολογικών startups και της εξέλιξής τους, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα Acceleration (επιχειρηματικής επιτάχυνσης) που παρέχουν end-to-end υποστήριξη και καθοδήγηση, για τους πρώτους 12 με 18 κρίσιμους μήνες της δραστηριότητάς τους.


Λίγα λόγια για το TheCube
Ένας χώρος καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενούνται καινοτόμα τεχνολογικά startups, hackathons και meetups της τεχνολογικής κοινότητας. Το TheCube είναι μια εξέλιξη του πρώτου co-workingspace της Αθήνας όπου μερικά απο τα πιο γνωστά startups κάνανε τα πρώτα τους βήματα.


Υποστηρικτές του Διαγωνισμού BeyondHackathon
Accenture, Bancpost, AUEB/ ELTRUN, Eurobank Serbia, Google, Isobar, MasterCard, Microsoft, Postbank, SAP, StartupbootcampFintechLondon, VIVAWalletS.A., Warply, Wedia.


Community Partners
egg - enter•grow•go, Ethelon, Startup Safari


Media Partners
Huffington Post, EPIXEIRO.GR, STARTUPPER


ΈφηΠυλαρινού
Daily Fintech&Fintech Genome Co-founder
Efi Pylarinou, Ph.D. in Finance, is included in the 2016 Women in Fintechpowerlist by Innovate Finance. She is the co-founder of Daily Fintech, a global insight driven platform with over 16,000 subscribers and of the Fintech Genome, a P2P knowledge platform for Fintech conversations and connections.
With more than 50,000 Linkedin followers and a domain focus on Digital Wealth Management & Capital Markets, she is riding the wave of transformation in financial services.

Efi holds a Doctorate in Finance and brings bold Wall Street experience (Salomon Brothers, Bankers Trust, SGCowen) in a broad range of asset classes (fixed income, structured products, hedge funds). She also brings a global mindset (worked in the US, France, Greece, Canada, and Switzerland) and a broad strategic viewpoint (having worked in various businesses). Efi is the author of Wiley Fixed income books with Frank Fabozzi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου