Υλικά
- 2 κιλά αγριογούρουνο από μπούτι
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 3 καρότα, σε ροδέλες
- 1 ματσάκι σέλινο, κομμένο
- ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- ½ ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 500γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 1 λίτρο κρασί ποικιλία Ξινόμαυρο
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκιά πάπρικα καπνιστή
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κρέας σε κομμάτια μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το κρασί. Αφήνετε το κρέας για 12 ώρες στη μαρινάδα.Την επόμενη ημέρα αφαιρείτε το κρέας και τα λαχανικά από τη μαρινάδα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κρέας και τα σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Σβήνετε το κρέας με το κρασί της μαρινάδας μαζί με τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το μέλι.
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Μεταφέρετε το φαγητό στη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 2,5 ώρες περίπου προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου