Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στα χιονοδρομικά κέντρα. Ποια θα λειτουργήσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Χ.Κ. Ελατοχωρίου 

Πόλος έλξης για έμπειρους σκιέρ αλλά και για αρχάριους τα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για μία ευχάριστη απόδραση στην πανέμορφη φύση.

Σύμφωνα με το xionodromika.gr,  τα Χ/Κ που θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή 24.12, είναι:


Το Χ.Κ. Περτουλίου θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο για βόλτα και έλκηθρο. Δρόμος ανοιχτός.
Το Χ.Κ. Βασιλίτσας για την περίοδο τον Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 24/12, 25/12 και 26/12 έχει ως εξής: Σε λειτουργία οι αναβατήρες, για τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού μόνο για βόλτα, από τις 11:00 έως τις 15:00.
Το Χ.Κ. Βιτσίου είναι κλειστό. Χωρίς επάρκεια χιονιού.
Στο Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου λειτουργεί μόνο ο μικρός Συρόμενος Baby lift. Ανοιχτά τα σαλέ. Δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες. 15-20cm χιόνι. Δείτε την πλήρη κατάσταση
Το Χ.Κ. Βόρας Καϊμακτσαλάν σε αναστολή αυτή τη στιγμή (24/12 08.20), περιμένουμε ενημέρωση στις 10.00. Αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ανοίξει για χιονοδρομία με τους αναβατήρες Μετερίζι, Κρέμαση Σαραντόβρυση 1 & baby lifts. Δρόμος μέσω Κερασιάς με αλυσίδες. Ανοιχτό το σαλέ. Ωράριο λειτουργίας 09:00-16:00.
Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια θα λειτουργήσουν και σήμερα 24.12 με τον Συρόμενο αναβατήρα Σ2, με την αντίστοιχη πίστα, και τον Εναέριο αναβατήρα για βόλτα. Δρόμοι ανοιχτοί. Σε λειτουργία θα βρίσκονται επίσης το Lift bar, το Chalet κορυφής, το κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και η σχολή ski / snowboard.
Το Χ.Κ. Σελίου θα είναι ανοικτό σήμερα Κυριακή 24.12 για βόλτα με την καρέκλα. Είναι έτοιμο σε περίπτωση που χιονίσει. Σε λειτουργία το καφέ μπαρ κορυφής και τα δύο σαλέ. Επίσης έχει γίνει και η παραλαβή του νέου χιονοστρωτήρα.
Στο Χ.Κ. Ελατοχωρίου για σήμερα 24.12 το Σαλέ θα είναι ανοιχτό και ο αναβατήρας θα λειτουργεί για βόλτα.

Το Χ.Κ. Λαϊλιά έχει 15-20cm χιόνι. Σήμερα 24.12 θα είναι ανοιχτό το Καταφύγιο για βόλτα και έλκηθρο. Χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο Χ.Κ. Φαλακρού σε λειτουργία ο τετραθέσιος αναβατήρας για βόλτα και σήμερα 24.12 καθώς το χιόνι δεν είναι αρκετό για χιονοδρομία. Με την πρώτη χιονόπτωση όλο το χιονοδρομικό σε ετοιμότητα για λειτουργία. Σε λειτουργία το καταφύγιο του ορειβατικού, τα καφε «ανεμοσουρι» και «χιονοτρυπα».
Το Χ.Κ. Καλαβρύτων σήμερα Κυριακή 24.12 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Προσωρινά σε αναστολή Άρτεμης & Στύγα, λόγω δυνατού αέρα. 
Το Χ.Κ Μαινάλου σήμερα Κυριακή 24.12 θα είναι σε πλήρη λειτουργία και οι πίστες αναμένεται να ανοίξουν από τις 10.30 και μετά (οπότε θα έχουμε και νέα ενημέρωση), λόγω πάγου, ενώ το σαλέ από τις 11.00 για τεχνικούς λόγους!. Οι πίστες είναι πατημένες. Αυστηρά αντιολισθητικές αλυσίδες! Ο δρόμος από/προς Βυτίνα είναι κλειστός και προτρέπουμε τους οδηγούς να τον αποφεύγουν τους χειμερινούς μήνες! Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.
Το Χ.Κ. Ζήρειας και σήμερα 24.12 κλειστοί οι δρόμοι λόγω χιονιού.
Το Χ.Κ. Παρνασσού σήμερα 24.12 ανοιχτό μόνο για βόλτα με χαμηλή ταχύτητα η τηλεκαμπίνα Αφροδίτη και Ήρα. Ανοιχτό το Σαλέ 1750. Ο αέρας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Το χιόνι έχει απομακρυνθεί από τις κεντρικές πίστες του χιονοδρομικού και έχει συσσωρευτεί στα άκρα, δημιουργώντας ανεμοσούρια. Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού για μπάλωμα των πιστών με μετατόπιση χιονιού, η κατάσταση παραμένει ακόμη άσχημη.
Το Χ.Κ. Βελουχίου σήμερα 24.12 θα λειτουργήσει κανονικά με τους αναβατήρες Θησέας και Τάκης Φλεγκας.
Το Χ.Κ Πηλίου θα λειτουργήσει σήμερα 24.12 με φρέσκο χιόνι και σε λειτουργία τους αναβατήρες Π1, Π3, Π4, Π5 (4/5). Το Σαλέ είναι ανοιχτό. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.
Το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. είναι ανοιχτό όλο το έτος για βόλτα και διαθέτει λέσχη. Έχει χιόνι τώρα, το οποίο όμως δεν επαρκεί. Συνήθως από μέσα Ιανουαρίου αρχίζουν να λειτουργούν οι αναβατήρες. Προτείνουμε να επικοινωνείτε πρώτα. Δρόμοι ανοιχτοί.
Το Χ.Κ. Ανηλίου είναι έτοιμο να λειτουργήσει και έχει πλήρως αναβαθμιστεί. Ολοκληρώθηκε στις 21.12 η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη κο Τζουμάκα. 30-31 Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του.
Δείτε το βίντεο της της ΕΡΤ1 για τις παροχές και τα κόστη, αλλά και γενικές πληροφορίες για να γνωρίζουν οι φίλοι επισκέπτες τα πάντα, πριν τα επισκεφτούν.


 https://www.youtube.com/watch?v=hb3jpL88FZ0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου