Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Θράψαλο με κουρκούτι μπίρας

65180903_05112_kathimerina_thrapsalo-tiganito-se-kourkouti-mpyras
Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Τηγάνισμα: 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 1 κιλό θράψαλα, σε  ροδέλες
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 7 γρ. αλάτι
  • 350 ml μπίρα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία


Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε τα θράψαλα στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου