Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ιδού ο αρχιτέκτων του Τρόμου

Ιδού ο αρχιτέκτων του Τρόμου
Το βράδυ της Πέμπτης και από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός δήλωσε πώς επέλεξε την καταλλαγή και τους χαμηλούς τόνους με στόχο να σβήσει η φωτιά που άναψε στο ποδόσφαιρο με την υπόθεση της εισήγησης-πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.
Σε ρόλο πυροσβέστη ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τιθασεύσει το τσουνάμι αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αστοχίες, οι προβοκατόρικες πρωτοβουλίες, οι πολιτικά ανεύθυνες ενέργειες και τελικά ο αντιεπαγγελματισμός του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος λειτούργησε ως εκφραστής συμφερόντων και υποχείριο του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, εφοπλιστή και εκδότη αλλά κυρίως υποδίκου σε δύο μεγάλες ποινικές υποθέσεις για κακουργήματα.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, ενώ η δεύτερη αφορά στο ναρκόπλοιο NOOR1 και τη μεταφορά 3 τόνων (2,1 συν 900 κιλά ηρωίνης που μεταφέρθηκαν από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα). Και οι δύο υποθέσεις εκδικάζονται αυτήν την περίοδο. Δεν είναι ωστόσο μόνον αυτές οι υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται ο εφοπλιστής-εκδότης και οι άμεσοι συνεργάτες του. Ξυλοδαρμός Τζήλου, άλλοι ξυλοδαρμοί κατά παραγγελία, απαγωγή δημοσιογράφου, συστηματικό bullying ατόμων που αντιδρούν, γιαουρτώματα ατόμων που ενοχλούν, ακόμη και προσωπικοτήτων της Τέχνης, και ο κατάλογος είναι μακρύς.  
Θα ανέμενε ο κάθε λογικός παρατηρητής πως την επαύριον της παρέμβασης του πρωθυπουργού στη Βουλή οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα τηρούσαν μια στάση ανάλογη των πρωθυπουργικών επιλογών, τουτέστιν στάση πειθαρχημένης αναμονής και αυτοελέγχου. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε πως στην εσχάτη των περιπτώσεων η Πολιτεία θα καταφύγει στην διακοπή του πρωταθλήματος και την εκδίωξη των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κάπελα. Επιλογή και τακτική του Θατσερισμού δηλαδή με τη διαφορά πως, για να επιβληθούν τέτοιες πολιτικές στην Ελλάδα, χρειάζονται και πολιτικοί του διαμετρήματος και του ψυχισμού μίας Μάργκαρετ Θάτσερ.
Όντως, λοιπόν, το επόμενο πρωί της Παρασκευής 31ης Ιανουαρίου όλες οι αθλητικές εφημερίδες , οι ιστοσελίδες και γενικώς τα αθλητικά και μη ΜΜΕ διατήρησαν συμπεριφορά καταλλαγής, τουλάχιστον σε αυτήν τη χρονική στιγμή. Όλα, εκτός του δημοσιογραφικού οργάνου του εκδότη, εφοπλιστή και  ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για την ποδοσφαιρική «ΠΡΑΒΝΤΑ» που καθοδηγεί τον οπαδικό στρατό του και απηχεί τις μύχιες σκέψεις του «Ηγέτη» όπως τιτλοφορεί (μεταξύ των άλλων τίτλων) ο «Κόκκινος Πρωταθλητής». «Μαρινάκης ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ» μας πληροφορεί το πρωτοσέλιδο για να σερβίρει εντέχνως το κύριο θέμα της πρώτης σελίδας που αφορά βεβαίως στον ΠΑΟΚ.
«ΟΜΗΡΟΙ του Σαββίδη» γράφει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής» αναρτώντας φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ιβάν Σαββίδη με υπέρτιτλο (καπέλο) «Τους πήρε η μπάλα».
Περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο υπότιτλος του πρωτοσέλιδου, που είναι και πολιτικό σχόλιο. «Η κυβέρνηση απειλεί του καθαρούς με GREXIT για να σώσει του βρόμικους που προκαλούν κιόλας». Με λίγα λόγια, το δημοσιογραφικό όργανο του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του εγκαινιάζει αντικυβερνητική στάση και αντιμητσοτακική γραμμή καταγγέλλοντας σύμπλευση της Κυβέρνησης με τον ΠΑΟΚ. Πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή τωόντι, αν και εφόσον αντανακλά την πραγματικότητα. Αν δηλαδή ο εφοπλιστής, εκδότης, φίλος και κουμπάρος της πολιτικής οικογενείας των Χανίων, προσωπικός φίλος και συνεργάτης σε επιχειρήσεις του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας στις περιφέρειες Α΄ και Β΄ Πειραιά, φανατικός αντίπαλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (έβριζε συστηματικά όλους του υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποκαλούσε δημοσίως  «Χούντα» την κυβέρνηση Τσίπρα), βασικός πρωταγωνιστής με τα ΜΜΕ που διαθέτει στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας του 2019, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλαδή, όντως ακολουθεί αντικυβερνητική και αντιμητσοτακική γραμμή.
Για να εξηγούμεθα. Όσο επιφανειακή και πυροσβεστικού χαρακτήρα ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή, άλλο τόσο επιφανειακός και χωρίς υπόβαθρο είναι ο ντεμέκ αντιμητσοτακισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη και των ΜΜΕ που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.
Η αίσθηση που δημιουργείται στον κάθε πολίτη είναι πως πίσω από την πολιτική σκηνή εξυφαίνεται αποπροσανατολισμός και εξαπάτηση της κοινής γνώμης. Πως κυβέρνηση και Μαρινάκης παίζουν ένα βρόμικο παιγνίδι πίσω από την πλάτη της κοινωνίας, του ποδοσφαίρου και των γνησίων οπαδών. Πως πρόκειται για ένα θέατρο σκιών το οποίο λειτουργεί έτσι ώστε στο τέλος αυτή της ιστορίας να υπάρχει ένα κυρίαρχος και πολλοί ηττημένοι. Ο Ολιγάρχης δηλαδή και οι υπόλοιποι υποτελείς. Αν αυτό είναι το όραμα του πρωθυπουργού, των συνεργατών του και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τότε πολλά θα είναι τα επερχόμενα δεινά.
Στο επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι οι ρόλοι είναι διακριτοί. Όσο πυροσβεστικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, άλλο τόσο εμπρηστικά εμφανίζονται τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται και οι δύο είναι πως η φωτιά που έχει ανάψει δεν σβήνει όταν τροφοδοτείται συνεχώς με εμπρηστικά υλικά. Και η στάση του ίδιου του ιδιοκτήτη της Ολυμπιακός ΠΑΕ κλιμακώνει τη διασπορά του αισθήματος του Τρόμου. Συμπεριφέρεται ως επικεφαλής ιδιωτικού στρατού και όχι ως νομοταγής πολίτης αυτής της Πολιτείας. Οδηγεί τους οπαδούς και οδηγείται η ΠΑΕ σε τροχιά σύγκρουσης εντός της ελληνικής κοινωνίας. Οι συνέπειες για την ομάδα και το ποδόσφαιρο θα είναι τραυματικές. Όσο για το πολιτικό σκηνικό, θα είναι καταλυτικές. Η κυβέρνηση έσπειρε κεραυνούς και θερίζει ήδη θύελλες.
Σε λίγη ώρα θα απολαύσετε από το πρωτοσέλιδο του zougla.gr και τα κατορθώματα των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR1. Πρόκειται για άγνωστες πτυχές της προετοιμασίας της μεγάλης «επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου