Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γονέων & κηδεμόνων παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών)


Αποτέλεσμα εικόνας για Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»,
ΚΈΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
ΚΑΙ  ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Εθνικού Σταδίου 1 ( ΚΕΓΕ ) – 60100 Κατερίνη
Τηλ.& fax 2351078614
E mail kepropie@otenet.gr

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γονέων & κηδεμόνων παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών)


Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ετήσιων παρεμβάσεών του σε ομάδες γονέων στο Δήμο Κατερίνης, υλοποιεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Στο βηματισμό του μικρού παιδιού» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών).

Θέματα όπως τα στάδια και οι δυσκολίες ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας, η επικοινωνία με τους ενήλικες, η συνεργασία γονιών και σχολείου,  ζητήματα αυτοεκτίμησης και υπερπροστατευτικότητας, οι θυμοί και οι φοβίες του μικρού παιδιού, καθώς και το παιχνίδι του και η ενασχόλησή του με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο προσεγγίζονται μέσα από θεωρητικές οπτικές, συμβολικά παραθέματα και την πρακτική της διαδραστικότητας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6μμ-8μμ στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Εθνικού Σταδίου 1 (ΚΕΓΕ). Ο ανώτερος αριθμός των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική ομάδα  είναι τα 12 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2351078614, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 π.μ. Υπεύθυνη του σεμιναρίου κ. Μασιάλα Ανδρεάνα, κλινική ψυχολόγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου