Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης δεν είναι ούτε ρατσιστές, ούτε φασίστες

Όπως ίσως έχει γίνει αντιληπτό -μετά την μεγαλοφυή ιδέα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Τζέιμς Μποντ από τη Βέροια, να στείλουν τα ΜΑΤ στη Λέσβο και στη Χίο, και να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους κατοίκους- οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου δεν επιθυμούν τα κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες, τα οποία δεν θα είναι εντελώς κλειστά γιατί θέλουμε και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ότι οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου δεν επιθυμούν δομές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά τους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου είναι ρατσιστές και φασίστες, όπως κάποιοι “ευαίσθητοι αριστεροί” τους κατηγορούν.
Στις κάτωθι φωτογραφίες, βλέπουμε πως οι κάτοικοι της Βαρκελώνης αντιδρούν ενάντια στους τουρίστες. Μάλιστα, συμβολικά, κάνουν αλυσίδα και τους απαγορεύουν να μπουν στην θάλασσα, στην παραλία της Βαρκελώνης.
Αυτό δεν σημαίνει πως οι κάτοικοι της Βαρκελώνης είναι ρατσιστές απέναντι στους τουρίστες ή σε οποιονδήποτε άλλον.
Απλά, σημαίνει πως πολλοί κάτοικοι της Βαρκελώνης δεν αντέχουν άλλο την υποβάθμιση της ζωής τους από τα εκατομμύρια τουρίστες που έχει η Βαρκελώνη και αποδεικνύονται ζημιογόνοι για ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων.
Δηλαδή, οι κάτοικοι της Βαρκελώνης ενδιαφέρονται για τους εαυτούς τους.
Ακριβώς το ίδιο κάνουν οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης.
Οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης βοήθησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μέχρι που αντιλήφθησαν πως το μοναδικό σχέδιο είναι να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες -παρά την θέλησή τους να φύγουν- στα νησιά τους.
Οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης αντιλαμβάνονται πως τα νησιά τους θα υποβαθμιστούν και η ποιότητα της ζωής τους θα υποβαθμιστεί και αυτή.
Δεν είναι ρατσιστές οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης.
Απλά, νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους.
Αυτό δεν κάνουν όλοι;
Οπότε, γιατί κατηγορούν τους κατοίκους της Χίου και της Μυτιλήνης;
Για να επιστρέψω στη Βαρκελώνη, η Καταλονία θέλει την ανεξαρτησία της.
Γιατί η Καταλονία θέλει την ανεξαρτησία της;
Γιατί πολλοί κάτοικοι της Καταλονίας δεν θέλουν να μοιράζονται τα χρήματα της πλούσιας περιοχής τους με τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ισπανίας.
Αν δεν κάνω λάθος, το σύστημα λέγεται καπιταλισμός και οικονομία της αγοράς.
Οπότε, γιατί κατηγορούν κάποιοι τους Καταλανούς που επιθυμούν την ανεξαρτησία της Καταλονίας και όλα τα χρήματα για τους εαυτούς τους;
Δηλαδή, για τις τσέπες τις δικές μας θα είμαστε καπιταλιστές αλλά από τους άλλους θέλουμε να τα μοιράζονται;
Τι κομμουνιστικά είναι αυτά; Ας το γυρίσουμε στον κομμουνισμό, αν είναι έτσι. Όλοι, όμως.
Γιατί κατηγορούν κάποιοι τους κατοίκους της Μυτιλήνης και της Χίου που θέλουν τα νησιά τους να παραμείνουν πλούσια και να μην γίνουν χωματερές μεταναστών και προσφύγων;
Αν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είχαν χρήματα, θα ήταν καλοδεχούμενοι.
Αλλά δεν έχουν.
Οπότε, οι κάτοικοι δεν τους θέλουν.
Και καλά κάνουν και δεν τους θέλουν, γιατί ούτε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν στη Χίο και στη Μυτιλήνη. Το ελληνικό κράτος τους κρατάει στην Ελλάδα. Με αυτά που έχει υπογράψει.
Δεν είναι ρατσιστές οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης. Δεν θέλουν τους φτωχούς. Είναι …αντιφτωχοί. Και δεν θέλουν να φτωχοποιηθούν και οι ίδιοι. Γιατί αυτό είναι το …σχέδιο.
Γράφω για πολλοστή φορά πως κανείς δεν έχει πρόβλημα με τους πλούσιους Άραβες που αγοράζουν νησιά στο Ιόνιο, τη χρυσή βίζα ή την ελληνική υπηκοότητα. Με τους φτωχούς Άραβες υπάρχει πρόβλημα. Όχι επειδή είναι Άραβες. Επειδή είναι φτωχοί.
Ο μόνος ρατσισμός είναι για τους φτωχούς. Και η λέξη “ρατσισμός” δεν είναι η σωστή λέξη για αυτή την περίπτωση.
Οπότε, ας πάψει το παραμύθι περί ρατσισμού και φασισμού από ευαίσθητους αριστερούληδες που φαντασιώνονται το σοσιαλισμό στη Λέσβο, ενώ οι ίδιοι περιφέρονται σε αθηναϊκά στέκια μπουκωμένοι με τα αρxίδια και τα χρήματα των ολιγαρχών αφεντικών τους.
Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.
Κάτι πολύ ευαίσθητοι αριστεροί, κάτι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι επαναστάτες του 8ωρου και κάτι άλλοι τέτοιοι, καλά θα κάνουν να βγάλουν τον σκασμό.
Έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους -και πολλούς ευαίσθητούς αριστερούς δημοσιογράφους και καλλιτέχνες- και το μόνο που τους νοιάζει είναι ο κώλoς τους.
Σας βεβαιώνω πως είναι έτσι. Μην ακούτε λέξη από αυτά που λένε. Είναι ψεύτες. Επαγγελματίες ψεύτες. Επαγγελματίες αντιρατσιστές. Επαγγελματίες αντιφασίστες.
Δείτε πού είναι σήμερα και για ποιους δουλεύουν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια το έπαιζαν επαναστάτες και είχαν σηκωμένο το δάχτυλο.
Αυτά τα λαμόγια θα πουν τους κατοίκους της Χίου και της Μυτιλήνης ρατσιστές και φασίστες;
Βρε, δεν μου γ@μιέστε;
(Θέλω να δω πόσο καιρό θα αντέξει στην κυβέρνηση ο Τζέιμς Μποντ από την Βέροια, μετά το φιάσκο στη Χίο και τη Μυτιλήνη. Ήταν ολοφάνερο πως ο Χρυσοχοΐδης μπήκε στην κυβέρνηση για να …φύγει. Και ο Μητσοτάκης θα φύγει. Ανέμελα.)
(Η φωτογραφία με τα ΜΑΤ στην παραλία είναι από παλιότερο …καλλιτεχνικό δρώμενο. Την έβαλα γιατί δεν είναι δυνατόν να στέλνει η κυβέρνηση τα ΜΑΤ στα νησιά μας και να μην πηγαίνουν τα ΜΑΤ στις παραλίες με τη χρυσή άμμο, ώστε να προβληθούν τα νησιά μας στο εξωτερικό και να προσελκύσουμε τουρίστες.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου