Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Μοσχαράκι σαν «γύρος»

gyros-mosxari
Γρήγορη, πρωτότυπη και απίθανα νόστιμη συνταγή. Ιδανική και για οικογενειακό γεύμα, αλλά και για μια ξαφνική επίσκεψη φίλων. Ταιριάζει με πατάτες τηγανητές ή με έναν βουτυρένιο πουρέ, ακόμα και με κουσκούς.

Εύκολο / Προετοιμασία + Αναμονή: 30΄ Ψήσιμο: 10΄
 
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
  • 2 σπαλομπριζόλες (600 γρ. συνολικά), χωρίς κόκαλο, σε φέτες πάχους 2 εκ.
Για τη μαρινάδα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες  
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2½ κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι (για το σερβίρισμα)
  • ξερή ρίγανη (για το σερβίρισμα)

Διαδικασία


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Απλώνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του σε μία στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 6-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά ψημένο μάς αρέσει.

Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ζεστές πίτες.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου