Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Ανησυχεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ταχύτητα εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας

Κορονοϊός: Ανησυχεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ταχύτητα εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας

Μπορεί στην Κίνα να παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, όμως αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανησυχούν για την ταχύτητα εξάπλωση του ιού σε άλλες χώρες.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές της Ιταλίας της Νοτίου Κορέας και του Ιράν, όπου το ένα κρούσμα διαδέχεται το άλλο.

Συγκεκριμένα, στη Νότια Κορέα προστέθηκαν 123 νέα κρούσματα, στην Ιταλία μέσα σε λίγες εμφανίστηκαν 79 κρούσματα, ενώ στο Ιράν τα κρούσματα φτάνουν τα 29.
Για το λόγο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως στρέφει τις προσπάθειές του στο να βοηθήσει ευάλωτες χώρες να προετοιμασθούν, περιλαμβανομένων 13 στην Αφρική.
Η ασθένεια έχει επεκταθεί σε 26 χώρες και εδάφη εκτός της Κίνας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuter. Ο ιός υπήρξε θανατηφόρος στο 2% των κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί και ο κίνδυνος θανάτου είναι υψηλότερος για τους πιο ηλικιωμένους ασθενείς, ενώ τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι σχετικά λίγα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος επισκίασαν μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαουδική Αραβία, κατά την οποία ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως η αναστάτωση που έχει προκληθεί από τον κορονοϊό είναι πιθανό να μειώσει φέτος την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6%, (0,4% κάτω από την πρόβλεψη του Ιανουαρίου) και να αφαιρέσει 0,1% από την παγκόσμια ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου