Η μαγείρισσα επιμένει στον πρόβειο κιμά καθώς είναι πιο νόστιμος. Ξεκολλήστε από το μοσχάρι χάριν της ευδαιμονίας της γεύσης!
Υλικά για 8 άτομα
- 1/2 κιλό κιμάς πρόβειος
- 5 φρυγανιές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 2 ασπράδια και 1 κρόκος αυγού
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία:
Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι τις 4 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι. Βάζουμε τις φρυγανιές σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί. Τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε σε μία λεκάνη τα ασπράδια να γίνουν μια μαλακή μαρέγκα. Στραγγίζουμε τις φρυγανιές από το κρασί, τις προσθέτουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στη λεκάνη και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν μια αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ησυχάσει μέχρι να τηγανίσουμε – μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγουμένη.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά, σε μέγεθος καρυδιού, και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσουμε. Τα αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι και μετά τα βάζουμε σε μια πιατελίτσα στρωμένη με φύλλα πράσινης σαλάτας. Ανάμεσα βάζουμε ολόκληρα ραπανάκια και ντοματίνια.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου