Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

26 Νοέμβρη είναι μέρα απεργιακού αγώνα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία χρειάζεται να βρει τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Αφού έπειτα από απαίτηση των μεγαλοξενοδόχων και των αεροπορικών εταιριών, άνοιξε τα σύνορα και, ενώ στις αρχές Ιουλίου υπήρχαν μόλις 20 κρούσματα πανελλαδικά, η κυβέρνηση έφτασε 8 μήνες μετά να ομολογήσει δίχως τσίπα, οτι αν το καλοκαίρι έπαιρνε μέτρα, όπως απαιτούσαν συνδικάτα, υγειονομικοί και φορείς, θα είχαμε μόλις 100.000 τουρίστες στη χώρα.

Πόσο πιο καθαρά να το πούνε; Παίξανε κορώνα γράμματα την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων και του λαού συνολικά, προκειμένου να μη ζημιωθεί το τουριστικό κεφάλαιο.

Το χρόνο που κερδήθηκε το πρώτο διάστημα της πανδημίας, αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να τον αξιοποιήσει για να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας μας για το επόμενο διάστημα, επέλεξε να ψηφίσει νόμο κατά των διαδηλώσεων, νόμο για το ξεσπίτωμα του λαού, νόμο για απλήρωτη εργασία όσων εργαζομένων μπήκανε σε καραντίνα. Επιπλέον μοίρασε μάσκες αερόστατα στους μαθητές, μοίρασε εκατομμύρια σε καναλάρχες και κλινικάρχες, μείωσε κατά 80% τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, έκανε σχεδιάκια για να μας πείσει οτι τα 25αρια τμήματα στα σχολεία είναι ασφαλή.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δε σταματάει εδώ. Με αφορμή την πανδημία «βρήκε παπά…». Αντί, έστω και τώρα, να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να εντατικοποίησει τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς, να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ετοιμάζεται να φέρει νόμο που καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει 10ωρο με τις 2 ώρες απλήρωτες, καταργεί την Κυριακάτικη αργία και απαγορεύει την απεργία.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα και η ΑΔΕΔΥ, παίρνουν απεργιακές αποφάσεις και οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων για υγεία και δουλειά με δικαιώματα. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όμως, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών, για μια ακόμα φορά σφυρίζει αδιάφορα. Εδώ και 8 μήνες κλειδαμπαρώσανε το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και μέχρι στιγμής ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων. Να βγούνε εδώ και τώρα και να πάρουνε θέση! Να προκηρύξουν απεργία στις 26 Νοέμβρη ή να λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους για την υπονομευτική τους στάση. Δε χωράει καμία δικαιολογία, καμία καθυστέρηση,  μπροστά στην επίθεση που δέχεται ΤΩΡΑ η υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

26 Νοέμβρη είναι μέρα απεργιακού αγώνα και διεκδικούμε:

  • Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των γραφείων και των αποθηκών.
  • Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Υγείας.
  • Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών

 

 

Αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου