Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Στις 19:00 τα exit poll και στις 21:00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

 


Στις 7 το απόγευμα θα κλείσουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, που άνοιξαν στις 7 το πρωί στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας. Την ίδια ώρα θα δημοσιευθούν και τα αποτέλεσμα των exit poll, ενώ στις 9 το βράδυ αναμένεται να έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τώρα (17:00) στις εκλογές έχει ψηφίσει το 48,76% των εγγεγραμμένων σε 17.548 εκλογικά τμήματα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης μίλησε στην ΕΡΤ3 για την εκλογική διαδικασία.  Όπως είπε, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η διαδικασία κυλάει ομαλά.

Όπως τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης, περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Πώς θα καταχωρηθούν τα αποτελέσματα

Τα πρώτα λεπτά αμεσως μετα το κλείσιμο της καλπης θα καταχωρηθούν τα πρωτα αποτελέσματα απο 200 μικρά εκλογικα τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου