Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Αγκινάρες ψητές σκορδάτες

 


Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 4 αγκινάρες φρέσκες
  • λεμόνια + ξύσμα από το 1
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ανθό αλατιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα φύλλα από τις αγκινάρες και κρατάμε τα τελευταία τρυφερά έχοντας δίπλα ένα μπολ με νερό και χυμό από 1 λεμόνι. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το χνουδωτό μέρος από το κέντρο της αγκινάρας και τις βουτάμε στο μπολ για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2

Σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο, τον χυμό από το άλλο λεμόνι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις αγκινάρες στα 4 και τις μαρινάρουμε μέσα στο γουδί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Ψήνουμε τις αγκινάρες στη σχάρα για 8΄-10΄. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με την πάπρικα, το μπούκοβο και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Σερβίρουμε σε πιάτο απλώνοντας το γιαούρτι στον πάτο, από πάνω τις αγκινάρες, το μείγμα από το γουδί και ανθό αλατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου