Υλικά
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από ελιά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 160 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 πράσα
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι λευκό
- 100 γρ. ξινόχοντρο τραχανά
- 300 γρ. βρούβες
- 2 κλαδάκια φρέσκια λουίζα
- 4 αυγά
- 2 λεμόνια
- ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μισό άνηθο, το ρύζι και τα 2 αυγά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε τον κιμά για περίπου 3 ′. Πλάθουμε σε μικρές μπάλες των 50 γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το πράσο, το καρότο και το σέλινο, χωρίς να πάρουν χρώμα, και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και πασπαλίζουμε με αλεύρι τα γιουβαρλάκια.
Βήμα 2
Τα ρίχνουμε στο βραστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να βράζει και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20′. Ρίχνουμε τον ξινόχοντρο και τις βρούβες και μαγειρεύουμε για άλλα 15′. Μόλις μαλακώσουν τα χόρτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σε ένα μπολ βάζουμε τα 4 αυγά με τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε ζωμό από την κατσαρόλα στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
Βήμα 3
Αφού έχουμε προσθέσει 5-6 κουτάλες με ζωμό στα αυγά μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και πάντα εκτός φωτιάς. Ρίχνουμε στο τέλος τη λουίζα και τον υπόλοιπο άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου