Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος ΑλλαγήςΝίκος Ανδρουλάκης. 

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτος επιλαχών θα είναι ο Χάρης Καστανίδης. Στο Ηράκλειο Κρήτης, εκτός της κ. Βατσινά  που κατατάσσεται πρώτη, τη δεύτερη έδρα  θα πάρει ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Επίσης, στο Νότιο Τομέα τη έδρα καταλαμβάνει ο Παύλος Χρηστίδης.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη το κόμμα δίνει ιδιαίτερη σημασία στον συμβολισμό της κίνησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους ώστε να πάρουν δεύτερη έδρα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε την έδρα της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα την κρατήσει και μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.