Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι

 


Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με 20% λίπος
  • 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένη σε γάλα
  • 2 αυγά
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. πρόβειο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 20 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτεδάκια: Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 40 γρ. το καθένα. Τα κρυώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φριτέζα για 3 ½ λεπτά στους 180-190°C.

Βήμα 3

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου