Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Σουβλάκι προβατίνας με σπέσιαλ μαρινάδα

 


Υλικά

Τεμάχια: για 8-12 σουβλάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουβλάκι προβατίνας με σπέσιαλ μαρινάδα, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το τυρί, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, το ξίδι, το ακτινίδιο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια της προβατίνας και τα τρίβουμε με τα υλικά, για να απορροφήσουν τις γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, το τυλίγουμε σφιχτά σε πακέτο και το βάζουμε σε ένα ταψί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  4. Ετοιμάζουμε θράκα μέτρια προς δυνατή (το χέρι μας να αντέχει περίπου 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. πάνω από τη σχάρα).
  5. Περνάμε τα κομμάτια της προβατίνας σε μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια, εναλλάξ με ολόκληρα ντοματίνια και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα σκληρύνουν, θέλουμε να παραμείνουν ζουμερά.
  7. Ιδανικά συνοδεύουμε, το σουβλάκι προβατίνας με σπέσιαλ μαρινάδα, με πατάτες φούρνου – σε ταψί όπου έχουμε ανακατέψει ελαιόλαδο κατά βούληση, 2-3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο.

Μυστικά

Μπορούμε εναλλακτικά να ψήσουμε τα σουβλάκια σε ελαφρώς λαδωμένο σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου, σε λαδωμένη σχάρα τοποθετημένη ακριβώς κάτω από τις αντιστάσεις, για 1-2 λεπτά παραπάνω από τον χρόνο που χρειάζονται στην ψησταριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου